Paylaşımları olay oldu! Dev şirketten flaş karar

featured
service

Kyodo ajansının haberine göre, Kasım 2020’de internet sitesinde yayımlanan “Koreli karşıtı” paylaşımlar sonrası, Japonya’da yoğun eleştirilere maruz kalan DHC sert bir karar aldı. Firma Üst Yöneticisi (CEO) Yoşida Yoşiaki’nin rakip bir şirketi hedef alırken kullandığı “Korelileri tahkir eden” söylemler sonrası DHC, 2002’de girdiği Güney Kore piyasasından çekileceğini açıkladı.

Güney Kore’deki faaliyetlerini durduracağını açıklayan Japon firma, internet üzerinden satışları da sürdürmeyeceğini duyurdu. Haberde, CEO Yoşida’nın “Koreli karşıtı” mesajı sonrası, DHC ürünlerinin Güney Kore’de boykot edildiği, çoğu alışveriş mağazalarının firma ürünlerinin satışını durduğu aktarıldı.

: İlginizi Çekebilir

  • Hile turnikede son buldu! Passolig gözaltıları
  • Kahramanmaraş’ta tespit edildi! Dünya tıp literatüründe ilk vaka: Koronavirüs…
  • Çok konuşulacak aşı itirafı! Aylar sonra açıkladı

“ÇON” İFADESİ

DHC’nin internet sitesinde, rakip bir firmanın reklamlarında Japon-Koreli melezi modelleri kullanmasını eleştiren Yoşida, mesajında “Çon” ifadesini kullanmıştı. Yoşida, “Reklamlarında kiralanan modellerin neredeyse tamamı Kore asıllı Japon. Bu yüzden internette ‘Chontory’ diye alay edildiği belli.” mesajını paylaşmıştı.

Buna karşın DHC’nin tüm çalışanlarının “saf Japon” olduğunu kaydeden Yoşida, kamuoyunda yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. “Çon” ifadesinin Japonya’da yaşayan Korelilere karşı “aşağılayıcı bir söylem” olduğunu biliniyor. Söz konusu mesaj mayıs ayında internet sitesinden kaldırılmıştı. Firmanın sitesinde 2016’da yayımlanan mesajda ise Japonya’da yaşayan Koreliler “görünüşte Japon” olarak nitelenmiş ve Güney Kore’ye dönmeleri çağrısı yapılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

www.anadolusonhaber.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
%d blogcu bunu beğendi: