Pentagon’da gizli toplantı! Milley’den ‘nükleer silah’ talimatı

featured
service

Washington Post gazetecileri Bob Woodward ve Robert Costa tarafından yazılan ve yakında yayına çıkacak olan “Tehlike” başlıklı kitabı

Kitapta, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in 30 Ekim 2020 ve 8 Ocak 2021’de olmak üzere iki kez Çinli mevkidaşı Li’yi aradığı ve iki devlet arasında savaşın çıkmasına izin vermeyeceklerini söylediği ileri sürüldü.

ÇİN’E ‘SİZE SALDIRMAYACAĞIZ’ SÖZÜ

Milley’in ilk görüşmesinde bir saldırı durumunda mevkidaşını önceden uyaracağına dair söz verdiği iddia edilen kitapta, “Milley, ‘General Li, Amerikan hükümetinin istikrarlı olduğu ve her şeyin yoluna gireceği konusunda sizi temin ederim. Size saldırmayacağız veya size karşı herhangi bir kinetik operasyon yürütmeyeceğiz’ dedi.” ifadesine yer verildi.

“YÜZDE YÜZ İSTİKRARLIYIZ”

Kitapta, eski Başkan Trump destekçilerinin, 6 Ocak’ta Kongre binasını basmasından sonra 8 Ocak’ta yapılan görüşmenin ise Çin’in, Kongre olaylarıyla ilgili korkularını yatıştırmak için olduğu kaydedildi. Bu görüşmede ise Milley’in Li’ye, “Yüzde yüz istikrarlıyız. Her şey yolunda. Ancak demokrasi bazen böyle özensiz olabiliyor.” dediği öne sürüldü.

PENTAGON’DA GİZLİ TOPLANTI: ÜST DÜZEY YETKİLİLERE YEMİN ETTİRDİ

Aynı kitapta Milley’in, üst düzey yetkililerden, Trump’ın nükleer silah kullanma emrini vermesi halinde kendisinin bu sürece müdahil olmasını sağlamaları için “yemin” etmelerini istediği iddia edildi.

İddiaya göre, Milley, nükleer silahların başlatılması da dahil olmak üzere askeri harekat sürecini gözden geçirmek için 8 Ocak’ta Pentagon ofisinde gizli bir toplantı yaptı. Pentagon’un savaş odası olan Ulusal Askeri Komuta Merkezi’nden sorumlu üst düzey askeri yetkililere konuşan Milley, onlara dahil olmadığı sürece kimseden emir almamalarını söyledi. Kitaba göre, Milley memurlara, “Size ne söylenirse söylensin, prosedürü siz yapın. Süreci siz yapın. Ben de bu prosedürün bir parçasıyım” dedi.

: İlginizi Çekebilir

  • Şoke eden hamle! Kim düğmeye bastı… Dünya alarma geçti…
  • Dikkat: Çok kuvvetli geliyor… Sarı alarm! Tehlike radara böyle yansıdı
  • Artık onları hedef alıyor! İşte en şanssız grup

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de 6 Ocak olaylarından sonra Milley ile Trump’ın savaş çıkarmasını veya nükleer silah kullanma emri vermesini önlemek için “mevcut önlemler” hakkında konuştuğunu ve bu konuda güvence aldığını açıklamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

www.anadolusonhaber.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
%d blogcu bunu beğendi: