2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın Jürisi Belli Oldu

featured
service

Bu yıl 15-18 Aralık tarihleri arasında 2’nci kez seyircisiyle buluşacak olan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın jürisinde yer alacak isimler açıklandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından gerçekleşecek 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15-18 Aralık tarihleri arasında gösterim ve söyleşilerin yer alacağı etkinlik programıyla bir kez daha sinemaseverleri ağırlayacak. 47 ülkeden toplam 619 filmin başvurusuyla rekor bir sayıya ulaşan 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri ise sinemamızın gelişimine katkıları bulunan değerli isimlerden oluşuyor.

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın Jüri Başkanı Derviş Zaim!

Türkiye’de kısa film ve sinema endüstrisinin gelişmesine katkıda bulunmayı ve kısa film türündeki yapımları seyircisiyle buluşturmayı amaçlayan yarışmanın jüri başkanlığını“Tabutta Rövaşata”, “Filler ve Çimen”, “Çamur”, “Cenneti Beklerken”, “Nokta”, “Gölgeler ve Suretler”, “Devir”, “Balık”, “Rüya”, “Flaşbellek” filmleri ve “Paralel Yolculuklar” belgeselinin yanı sıra “Ares Harikalar Diyarında”ve“Rüyet”romanlarına imza atan ve sanat yaşamında çok sayıda ödüle layık görülen yönetmen Derviş Zaim üstlenecek.

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın diğer jüri üyeleri arasında 2022 yılı itibarıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi olarak görev almaya devam eden oyuncu ve sunucu İpek Tuzcuoğlu, ilk oyunculuk deneyimi olan “Kalandar Soğuğu” ile 52. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile 35. İstanbul Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini kazanan oyuncu ve ressam Haydar Şişman, 2000 ve 2005 yıllarında New York’ta bir araya gelen Dünya Kadın Konferansı’nda Birleşmiş Milletler delegesi olarak Türkiye’yi temsil eden ve “Derin Siyah” öyküsüyle 2002 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Hikâye Ödülü’nü kazanan ve “Gerçek ve Büyü Arasında Sinema” kitabında sinema ile ilgili yazılarını bir araya getiren yazar Yıldız Ramazanoğlu ve profesyonel yazım hayatına 1989 yılında TRT İstanbul Radyosu’na bayram skeçleri yazarak başlayan, “Mahallenin Muhtarları”, “Çılgın Dershane Üniversitede” gibi başarılı yapımlarda imzası bulunan senarist ve eğitmen Hilal Çelenk yer alıyor.

Kazananların 18 Aralık tarihinde düzenlenecek ödül töreninde duyurulacağı Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında birinci filme 20 bin TL, ikinci filme 15 bin TL, üçüncü filme ise 10 bin TL olmak üzere toplam 45 bin TL para ödülü verilirken; bu yıl da finale kalan ancak dereceye giremeyen 6 filme 3’er bin TL gösterim telifi ödenecek.Ayrıca bu yıl ilk kez En İyi Müzik, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu olmak üzere 5 dalda 5’er bin TL para ödülü ve sinemamıza katkı sunan değerli isimlere Onur Ödülü takdim edilecek. Usta yönetmen Metin Erksan’ın vefatının 10’uncu yılı dolayısıyla verilecek “Metin Erksan Jüri Özel Ödülü”nün sahibi de 7 bin TL’lik para ödülünün sahibi olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

www.anadolusonhaber.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
%d