Dünya şampiyonu başarısını Başkan Erdem ile paylaştı

featured
service

Satrançta kendi yaş grubunda dünya şampiyonu olan 11 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i makamında ziyaret ederek başarısını paylaştı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Avrupa ve dünya şampiyonluğu bulunan Yağız Kaan Erdoğmuş’u, Halk Evi’ndeki makamında ağırladı. Saadettin Türkün Ortaokulu öğrencisi olan 11 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş’a, okul müdürü Asım Altuntaş da eşlik etti. Başarısını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile paylaşan Erdoğmuş,

2021 ve 2022 yıllarında Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) ve Avrupa Satranç Birliği’nin (ECU) düzenlediği şampiyonalara katıldığını belirterek, her iki şampiyonada da birincilikler elde ettiğini söyledi.

Kendi yaş kategorisinde dünya klasmanında birinci sırada yer aldığını ifade eden Erdoğmuş, FIDE tarafından verilen International Master unvanına sahip dünyanın en genç sporcusu olduğunu da sözlerine ekledi.

Saadettin Türkün Ortaokulu Müdürü Asım Altuntaş da, Yağız Kaan Erdoğmuş’un okulunun, Bursa’nın ve Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek, “Başarılı öğrencimize Almanya ve İspanya gibi ülkelerden teklifler geliyor. Biz, onun burada kalmasını istiyoruz. Kendisine verilecek desteklerle çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Başarılarından dolayı Yağız Kaan Erdoğmuş’u kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Balat Mahallesi’nde “Satranç Evi” açtıklarını hatırlatan Başkan Turgay Erdem, burada ortak çalışmalar yapabileceklerini vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

www.anadolusonhaber.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
%d