Genel seçimlere giderken romanlarda belirsizlik devam ediyor

featured
service

Yıllarca siyasiler tarafından bahaneler yaratılıp, “Ama siz çok dağınıksınız, birleşmeniz gerekiyor” denilen Romanlar, listelerde yer bulamayınca, parti ayrımı gözetmeksizin Bahattin Turnalı ismi üzerinde birleşti.

CHP, aday gösterilmediği için yurtiçi ve yurtdışındaki Roman toplulukları ile Roman kanaat önderleri tarafından bağımsız aday olması yönünde baskı yapılan Bahattin Turnalı’yla yarın ikinci kez görüşecek. 

“Bağımsız milletvekili ol” teklifi alan Bahattin Turnalı’nın, sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirme paylaşımlarının, tüm Türkiye’de ve Avrupa’daki Romanlar tarafından desteklenmesi, Romanların politik yaşamda var olmasının önemini gözler önüne serdi.

CHP, oyların bölüneceği endişesiyle Turnalı’dan bağımsız aday olmamasını istiyor. CHP heyetinin yarın, Turnalı’nın aday olmaması durumunda Romanların siyasette ve bürokraside güçlü bir şekilde temsilini sağlayacak net önerilerle gelmesi bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

www.anadolusonhaber.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
%d blogcu bunu beğendi: